Termin: 30.04.-04.05.2024.godine( termin boravka birate sami)

Redovna cena:5860dinara/50eur po osobi

Dužina trajanja aranžmana: 3dana/2noći

Specijalna cena: 5275din/45eur po osobi

 

 

Kratki opis

Prvomajski uranak je najlepši na Pešteru! Pripremili smo vam veliki broj aktivnosti i užitaka koji se ne odbijaju! Dobrodošli na Pešter!

Aktivnosti

Obilazak Sjenice
Fakultativni izlet na vidikovac Molitva
Fakultativno krstarenje Uvcom
Fakultativni izlet na Pešter-Peštersko polje
Fakultativno jahanje konja
Animacija za decu
Pešačenje
Kupovina sjeničkih proivoda
Degustacija sjeničkih proizvoda

Opis ture


1 dan: Dolazak u Sjenicu. Smeštaj gostiju u apartmane. U dogovorenom vremenu sa lokalnim vodićem obilazimo Sjenicu-džamiju Sultan Valide, centar grada, spomen česmu, trg neznanih junaka.
Fakultativno odlazak na vidikovac Molitva. Nakon 25-ak minuta vožnje stižemo na odredište naše željeno. Dolazak do domačinstva Bajra Muhovića, odakle nas očekuje 600m pešačke ture do vidikovca Molitva, gde će ogromni lešinari-Beloglavi supovi letiti iznad nas, a meandri Uvca će Vam se ukazati u punoj svojoj lepoti. Uz čašu domače rakije, poglede i letove Beloglavih supova, osetićete pravi duh koje Uvac pruža. Po povratku organizujemo degustaciju pravog sjeničkog sira i meda. Povratak. Takođe, Fakultativno organizujemo Krstarenje Uvačkim jezerom sa polaskom sa Markove ravni.U sklopu ove ture posetioci će imati priliku da vide: stanište Beloglavog supa, viseći most, Devojačku stenu, Jerenin grad, Ušačku pećinu, Ledenu pećinu- ukoliko uslovi dozvole. Dužina krsatrenja u oba pravca je oko 2h. Dolazak do smeštaja. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2 dan: Doručak. Fakultativno. Sastanak grupe ispred smeštaja i odlazak na fakultativni izlet Pešter-neprolazna magija.U sklopu ovog programa imaćemo priliku da obiđemo: pešterske katune ,peštersko jezero, vrh Trojan i Đurđevica izvor, kao i Dugu Poljani. Obilazak Pešterskog jezara, zatim odlazimo do reke Boroštice, gde ćemo imati priliku da lovimo rečnu školju. Posle uživanju na Pešterskom jezeru odlazimo do vrha Trojan, gde nas očekuje pešačka tura u dužini od oko 1,5h, srednje težine. Izlazak na vrh Trojan (m.n.v. 1347) gde ćemo imati osečaj da nam je Pešter na dlanu i uživačemo u prizorima planina Ninaje,Golije,Prokletija….Zatim,idemo do izvora Đurđevica, gde je Sv. Đorđe po predanju ubio dvoglavu aždaju. Po povratku u Sjenicu odlazimo u mestu Duga Poljana, gde se služi najbolje jagnjeće pečenje. Zatim, put nas vodi do izvora reka Vapa i domačinstva Vuka Pantovića, gde ćemo uživati u guslama i čašici domače rakije. Dolazak do smeštaja. Slobodono vreme. Noćenje.

3 dan: Doručak. Check-out. Odlazak do mlekare i mesare, gde možete kupiti sjenički sir, kajmak, papriku u pavlaci i pršut. Kraj ture.

Uslovi besplatnog otkazivanja

21 dan pre početka ture

Jezici vodiča

engleski,francuski i grčki

Napomene za prevoz

Ukoliko gostima je potrebno,moguće je organizovati i prevoz sa polaskom iz Beograda i Čačka.

Napomena za smeštaj

Aparmani,,Cenatar” su novo izgrađeni apartmani,koji će prve svoje goste primiti 1.maja.Apartmani se nalaze u centru grada,preko puta Sjeničke kuće.Apartmani poseduju:dva apartmana za po 4 osobe sa opremljenom kuhinjom,TV,internetom i balkonom,dva studija potpuno opremljana sa balkonima i dva studija poppuno opremljana.Svaka soba ima svoje kupatilo.Apartmani sadrže TV i Internet.Udaljenost restorana i prodavnice od apartmana je 50m.Takođe,apartmani nude i mogučnost doručka i večere u restoranu ,,Kej No 100″ koji se nalaze na 70m od apartmana ili dostava u apartmanima.

Uključeno u cenu

 2 noćenja na bazi polupansiona ( doručak i večera);
 Piće dobrodošlice u apartmane;
 Boravišna taksa i osiguranje;
 Gratis obilazak Sjenice;
 Vaučer od 10 % na usluge Ala Cart u restoranu Kej No 100;
 

Nije uključeno u cenu

 Individualni troškovi;
 Fakultativni izleti:
 Transfer o obilazak do vidikovca Molitva;
 Obilazak Peštera i Pešterskog polja;
 Jahanje konja;
 Krstarenje Uvačkim jezerom;
 Ulaznicu za Ledenu pećinu;

Napomene za decu

Deca od 0-2 godina u pratnji dve odrasle osobe-borave gratis u zajedničkom ležajem; Deca od 2-12godina u pratnji dve odrasle osobe-plačaju 50% od ukupne cene smeštaja po jednoj osobi i imaju zaseban ležaj;

Uslovi za plaćanje

Plačanje 20% prilikom rezervacije po predračunu,a ostatak prilikom dolaska u apartmane.